Kako se riješiti celulita

Kako se riješiti celulita

Proljeće je period kada je najbolje započeti tretmane koji vas mogu riješiti celulita.  Celulit je zapravo kronična degenerativna upalna bolest i to  vezivnog tkiva.  Osim promjena na vezivnom tkivu, masne stanice bujaju, oštećuje se mikrocirkulacija i nakuplja tekućina u regijama zahvaćenim celulitom

Koje su najbolje metode za uklanjanje celulita?

Temeljem uvodnog dijela u kojem su opisane promjene na više različitih tkiva koje zahvaća celulit – najbolji anticelulitni tretmani su upravo kombinacija više anticelulitnih tehnika, koje ciljaju na vezivno tkivo, masne stanice, cirkulaciju krvi i limfe. Među najboljim anticelulitnim tretmanima su: Anticelulitna masaža, Maderoterapija, Injekciona lipoliza, Aparativni tretmani

Što je anticelulitna masaža i kako djeluje ?

Anticelulitna masaža je naziv za kombinaciju dvije najučinkovitije anticelulitne tehnike masaže: vezivno tkivna masaža i limfna ručna drenaža.

Vezivno tkivna masaža upravo djeluje na rastezanje i oporavak vezivnog tkiva, a Limfna ručna drenaža na uklanjanje viška tekućine i oporavak mikrocirkulacije u celulitom zahvaćenom tkivu.

Osim ove dvije tehnike anticelulitnom masažom možemo nazvati i noviju tehniku pod nazivom Maderoterapija – koja također popravlja  i modelira vezivno tkivo i izbacuje višak tekućine

Serija anticelulitnih masaža uz ulja, maske i serume  protiv celulita daje izvrsne rezultate u liječenju celulita.

Što je injekciona lipoliza i kako djeluje na celulit ?

Uz celulit najčešće je prisutno i višak masnih stanica koje su zarobljene u promijenjenom vezivnom tkivu. Injekcionom lipolizom – kojom se u dublje slojeve masnog tkiva unose lipolitici ubrzava se razgradnja i  izlučivanje masnih stanica, smanjuje obujam i brže se gubi izgled narančine kore na koži zahvaćenoj celulitom.

Anticelulitni tretmani u Ortosan medical wellness centru u Opatiji

Naši profesionalni terapeuti i kozmetičarka će prije tretmana odrediti o kojem obliku celulita se radi, odnosno stadiju i mjestu na kojem se celulit nalazi. Nakon  pregleda će predložiti individualni plan, - jer se jedino tako uspješno uklanja i liječi celulit. Svaki oblik i mjesto na kojem se celulit nalazi se drukčije tretira – stoga ćemo predložiti kombinaciju ručnih tehnika masaže, maderoterapiju uz body wrapping tehniku, aparativne tehnike i injekcionu lipolizu.

Za što bolji rezultat ključno je da se pridržavate uputa za kućnu njegu, prehranu i kretanje / vježbanje.  Celulit ima sklonost vraćanju pa se savjetuje djelovati preventivno tretmanima za održavanje nakon serije tretmana uklanjanja celulita.


NARUČI SE