5 razloga zašto je ručna limfna drenaža vaš najbolji saveznik u proljetnom osvježenju

5 razloga zašto je ručna limfna drenaža vaš najbolji saveznik u proljetnom osvježenju

Proljeće je vrijeme kada priroda buja, a mnogi ljudi osjećaju potrebu za osvježavanjem i obnovom svog organizma.

Jedan od načina da se to postigne je ručna limfna drenaža, tehnika masaže koja pomaže u poboljšanju cirkulacije i uklanjanju nakupljanja tekućine i toksina u tijelu.

Kako nam ručna limfna drenaža može pomoći u proljeće:

 1. Poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu
  Ručna limfna drenaža koristi blagu masažu koja pomaže u stimuliranju limfnog sustava i potiče protok tekućine u tijelu. To pomaže u uklanjanju nakupljanja toksina, poboljšava cirkulaciju i osjećaj lakoće u tijelu. To je osobito važno u proljeće kada se često osjećamo tromo i umorno nakon zime.
 2. Ručna limfna drenaža smanjuje oticanje i otekline
  Jedna od najčešćih primjena ručne limfne drenaže je uklanjanje otoka i oteklina. Ovo se često događa nakon zime, kada se može nakupiti višak tekućine u tijelu. Ručna limfna drenaža pomaže u uklanjanju nakupljanja tekućine i smanjenju oticanja, što može pomoći u poboljšanju izgleda kože i smanjenju osjećaja težine u nogama.
 3. Limfna drenaža pomaže u detoksikaciji tijela
  Ručna limfna drenaža može pomoći u uklanjanju toksina i otpadnih tvari iz tijela. To je važno u proljeće, kada se često želimo riješiti zimskog umora i nakupljenih toksina. Ova tehnika masaže pomaže u poticanju protoka limfe i poboljšava rad limfnog sustava, što je ključno za detoksikaciju tijela.
 4. Poboljšava imunološki sustav
  Limfni sustav ima ključnu ulogu u jačanju imunološkog sustava i obrani tijela od bolesti. Ručna limfna drenaža pomaže u poboljšanju rada limfnog sustava, što može poboljšati imunološki sustav i pomoći u zaštiti tijela od bolesti i infekcija.
 5. Limfna drenaža poboljšava raspoloženje i smanjuje stres
  Postoji mnogo načina kako se boriti protiv stresa, a jedan od njih je ručna limfna drenaža. Nježni pokreti i pritisak koji se koriste tijekom ručne limfne drenaže pomažu u smanjenju napetosti u mišićima i poboljšanju cirkulacije krvi u tijelu. To može pomoći u smanjenju tjeskobe i stresa te poboljšati raspoloženje.

Prvi put ste na masaži? Za dobrobit koju osoba može dobiti od masaže, dobro je znati  kako se  pripremiti za masažu i kako se ponašati za vrijeme i poslije

Rezervirajte svoj termin u Ortosan medical wellnessu

 


NARUČI SE