mezoterapija

Tretman vječne mladosti – estetska mezoterapija 

Interes za tretmanima „vječne mladosti“ je zapravo sve raširenija želja i potreba za mladolikim i atraktivnim izgledom. Taj trend  u eri sve užurbanijeg ritma stvorio je veliku potražnju za učinkovitim estetskim zahvatima povezanim sa najkraćim mogućim razdobljem oporavka, potičući potragu za neinvazivnim, ali uspješnim rješenjima.

Estetska mezoterapija je je neinvazivni tretman, unošenja mezoterapijskih otopina u srednji sloj kože s  mikroiglicama ili bez igle, kada se aktivne tvari u unose aparatom. 

Najefikasnija mezoterapija je upravo iglična, jer aktivne supstance tako sigurno prodiru u dublje I slojeve kože.

Mezoterapijom se može tretirati  lice i tijelo. 

Za lice se uglavnom koriste kokteli za hidrataciju, face lifting i ublažavanje bora, dok se na tijelu najčešće rade tretmani za mršavljenje, topljenje masti u sklopu anticelulit terapija. 

Koje se mezoterapijske otopine koriste u estetskoj mezoterapiji lica?

Ovom metodom unose se vitamini, hijaluronska kiselina, kolagen i aminokiseline kao i autologni serum s faktorima rasta (PRP ili vampirski tretman)

Osim mezoterapijskih otopina u kojima se nalazi samo jedna vrsta aktivne tvari (poput npr.peptida botoxa ili neumreženog hijalurona) - postoji više vrsta mezokoktela  u kojima su pomiješane aktivne tvari s sinergijskim djelovanjem na stanje kože i potkožnog tkiva.

Aktivne tvari se primjenjuju prema problematici  kože na koju se djeluje, a najčešće se koriste mezokokteli u kojima su kombinacije aktivnih tvari koje ne djeluju samo na jedan problem – već stimuliraju potkožne procese koji na duži period rješavaju problem.

Vitamini, minerali, aminokiseline, EGF (epidermalni faktor rasta), FGF (fibroblastni faktor rasta), steam stanice i oligoelementi, potrebni za pravilnu prehranu i njegu  kože, apliciraju se malom iglom u središnji dio kože – mezoderm.

Koju mezoterapijsku otopinu ili mezoterapijski koktel traba Vaša koža – odlučit će  vaš liječnik, nakon pregleda i definiranja problema koji želite i možete riješiti mezoterapijom.

Koje probleme možemo riješiti estetskom mezoterapijom?

Mezoterapijske otopine imaju efekte na poboljšavanje cirkulacije i dopremanje aktivnih sastojaka u kožu, koji daju koži glatkoću, elastičnost i mladalački izgled.

Estetska mezoterapija rješava širok spektar problema:

  • lifting lica, vrata i dekoltea ( zatezanje kože) i ublažavanje bora
  • opadanje kose
  • celulit ( lipoliza ) podbratka
  • strije
  • ožiljci od akni i hiperpigmentacije
  • otečenost oko očiju i tamni kolutovi

Kada započeti s tretmanima estetske mezoterapije?

Sa mezoterapijom lica bi trebalo početi od 30. godine života jer se tada već primjećuju prve promjene i znaci starenja. Mezoterapija je minimalno invazivna metoda i pacijenti je često opisuju kao bezbolnu ili blago neugodnu. Poslije tretmana se odmah možete vratiti svakodnevnim obavezama jer nema perioda oporavka.

Da li su potrebne laboratorijski nalazi prije tretmana?

Prije nego što se započne bilo kakva procedura na licu, neophodno je da se provjeri stanje kože, a pod tim se misli na određivanje njenog stanja, nivoa hidratacije i masnoće. Na osnovu tih rezultata određujemo prioritete i vrste mezoterapijskih otopina koje će najbrže pomoći u rješavanju problema. Također ćete dobiti savjete za ponašanje nakon tretmana mezoterapijom i za kućnu njegu koje kreme i suplemente trebate da koristite do slijedećeg tretmana.

Tretmani estetskom mezoterapijom se ponavljaju 4x i to svakih 10-14 dana u zavisnosti o problemu i stanju koje se rješava.

Estetska mezoterapija lica  – kada se primjete prvi rezultati?

Rezultati se nakon primjene mezoterapijskih otopina na licu odmah primjete. Koža zablista, postane fina i mekana, kao svila.

Već drugi dan nakon tretmana tragovi iglica od mezoterapije na licu se gotovo i ne primjećuju.

No, pravi i dugoročni rezulata se očituje na koži tek po završetku terapije koja kako smo prethodno pomenuli traje 4-6 tjedana (4 tretmana)

Izaberite tretman estetske mezoterapije u Ortosan medical wellness centru u Opatiji

Naš tim,  liječnica i kozmetičarka s dugogodišnjim iskustvom voditelja tečajeva iz područja dermokozmetike – nakon detaljnog pregleda, izabrat  će najbolje za Vašu kožu.

NARUČITE SE !