Moć eteričnih ulja u aroma masaži 

Moć eteričnih ulja u aroma masaži 

Aroma masaža koja koristi eterična ulja je jedna od najpopularnijih vrsta masaža koja pomaže u opuštanju i ublažavanju stresa.

Ova vrsta masaže kombinira terapijske koristi masaže s umirujućim svojstvima aromaterapije.

Gornje note se obično koriste za stimuliranje i osvježavanje, srednje note za uravnoteženje i smirivanje, a donje note za dubinsko opuštanje.

Prije početka masaže, terapeut će obično provesti kratku konzultaciju kako bi odredio vaše potrebe i ciljeve masaže.

Nakon toga, terapeut će odabrati odgovarajuću kombinaciju eteričnih ulja za postizanje željenog učinka.

Aroma masaža koja koristi eterična ulja može imati brojne terapijske koristi. Neki od učinaka koje može imati na tijelo i um su:

  • Smanjenje stresa i anksioznosti
  • Poboljšanje raspoloženja i ublažavanje depresije
  • Poboljšanje kvalitete sna i ublažavanje nesanice
  • Poboljšanje cirkulacije krvi
  • Smanjenje bolova u mišićima i zglobovima
  • Poboljšanje imunološkog sustava
  • Povećanje koncentracije i produktivnosti

Jedna od ključnih koncepata koji se koristi u aromaterapiji i u ovoj vrsti masaže su gornja, donja i srednja nota eteričnih ulja.

Gornja nota eteričnih ulja su ona koja se često koriste za ublažavanje simptoma stresa, depresije i anksioznosti, te za osvježavanje uma i povećanje koncentracije.

Srednja nota eteričnih ulja su ona koja se koriste za ublažavanje simptoma tjeskobe, stresa i depresije, te za poticanje osjećaja uravnoteženosti i smirenosti.

Donja nota eteričnih ulja su ona koja se najsporije isparavaju i imaju najduži trajni učinak na koži. Ova ulja se često koriste za ublažavanje simptoma depresije, umora i nesanice, te za stvaranje osjećaja smirenosti i opuštanja.

Osim što imaju terapeutski učinak, eterična ulja stvaraju ugodnu aromu koja pomaže u opuštanju i ublažavanju stresa.

Ako želite isprobati ovu vrstu masaže naručite se kod naših iskusnih terapeutkinja s dugogodišnjim iskustvom u radu s klijentima. Osim što pružaju vrhunske masaže one su i trenerice aroma masaže u Učilištu Lovran.

Rezervirajte promotivni paket Putovanje kroz note mirisnih ulja –  opustite se dok se vaše tijelo i um oslobađaju stresa i napetosti!